Home Contact

Boeken

Op deze pagina heb ik een aantal boeken voor u verzameld die van nut kunnen zijn bij de voorbereiding op het deelnemen aan een hondenshow. Weet u nog een boek wat zeker een aanrader is voor de bezoekers van deze site? Geef het door via het contactformulier!

Hondenshows

alles over het meedoen aan hondententoonstellingen.

Auteur: Judith Lissenberg

In Nederland en Belgie doen jaarlijks duizenden honden mee aan hondententoonstellingen. Eindelijk is er nu een Nederlandstalige uitgave over dit onderwerp! Aan de orde komen: hoe zijn deze exterieurkeuringen ontstaan, welke hond kan aan een show meedoen en hoe is de gang van zaken tijdens zo'n evenement? Hoe bereid je een hond voor, waarop let de keurmeester precies en welke zijn de fijne kneepjes? Hondenshows bevat helder geschreven informatie voor alle hondenliefhebbers die met hun hond (willen) meedoen aan een tentoonstelling of gewoon meer over het fenomeen hondenshows willen weten.
Het boek "Hondenshows" van Judith Lissenberg is onder andere te koop bij Bol.com
Toepoels Hondenencyclopedie

Auteur: J. Hiddes

Al meer dan zestig jaar wordt Toepoels hondenencyclopedie door de echte hondenkenner beschouwd als het meest complete en beste naslagwerk over 's lands meest favoriete huisdier. En niet voor niets, want geen enkel ander boek biedt zoveel helder geschreven informatie over alle facetten van de hond. Deze volledige herziene uitgave met een nieuwe vormgeving en veel nieuwe foto's bevat niet alleen de rasstandaarden van de belangrijkste hondenrassen die door de Fédération Cynologique Internationale zijn erkend, maar ook honderden trefwoorden over gedrag, voeding, verzorging, anatomie, ziekten en genetica van de hond. Met honderden kleurenfoto's, tekeningen en diagrammen. Samengesteld met medewerking van experts op het gebied van kynologie, diergeneeskunde, diergedrag, anatomie, jacht en genetica.
Het boek "Toepoels Hondenencyclopedie" is onder andere te koop bij Bol.com
Anatomie van de hond

Auteur: R. Beute-Faber

Anatomie van de hond is als studieboek uitermate geschikt voor kynologen in opleiding, maar ook andere doelgroepen worden aangesproken. Voor ervaren kynologen kan het als naslagwerk dienstdoen, terwijl fokkers en andere hondenliefhebbers dit boek eveneens als referentie kunnen gebruiken. In 169 pagina's is vrijwel alles bijeengebracht wat met de anatomie van de hond te maken heeft. Kort gezegd: de hond van binnen, van buiten en in beweging. Binnen de drie hoofdonderwerpen - het uiterlijk, het inwendige en de beweging - wordt de totale hond letterlijk binnenste buiten gekeerd en aan de hand van trefwoorden worden alle begrippen verklaard en toegelicht. De eenvoudige tekeningen en schetsen in kleur, afgedrukt op de tegenoverliggende pagina's, completeren en verduidelijken de tekst. De terminologie zal voor leken soms lastig zijn, maar voor met de kynologie bekende lezers herkenbaar zijn. Bij heel typische uitdrukkingen worden de rassen genoemd waarop deze van toepassing zijn. Dit naslagwerk is een must voor cursisten die kynologische opleidingen volgen, maar ook een onuitputtelijke bron van informatie voor rashondenbezitters, -liefhebbers en -fokkers. De auteurs hebben geen uitdrukkingen gemist. De grote zetspiegel maakt de pagina's wat onrustig en het ontbreken van een trefwoordenregister is een omissie die bij een eventuele tweede druk goedgemaakt moet worden. Voor het overige een aanwinst in de serieuze kynologische naslagwerken mede omdat dit het enige boek is over dit onderwerp in het Nederlandse taalgebied.
Het boek "Toepoels Hondenencyclopedie" is onder andere te koop bij Bol.com12-3-2020

Naar aanleiding van het corona virus zijn veel evenementen afgelast. Zo ook diverse hondenshows. Kijk altijd op de website van de show zelf of een show nog door gaat. Het kan voorkomen dat de informatie op hondenshow.net achterhaald is door de snelheid van alle ontwikkelingen momenteel.

29-6-2016

De Raad van Beheer heeft hard gewerkt aan de applicatie die het mogelijk maakt de kampioenschapsdiploma’s voor exposanten online beschikbaar te stellen. De FCI bevestigt de Internationale kampioenschapsdiploma’s al geruime tijd op deze wijze.