Home Contact

Tijdens hondenshows en tentoonstellingen kan een hond de volgende titels halen:

BOB = Best of Breed
De titel Best of Breed ofwel Beste van het Ras wordt tijdens de hondenshow door de keurmeester aan die hond toegekend die volgens hem/haar de beste vertegenwoordiging van het ras is. Eerst worden uit alle klasses de winnende reuen bij elkaar gezet voor de titel "Beste Reu". (Mits de hond minimaal een uitmuntend heeft gehaald). Daarna worden de winnende teven uit de verschillende klasses gekeurd voor de titel "Beste Teef". Uit de Beste Reu en Beste Teef wordt daarna de BOB gekozen.

BOG = Best of Group
Per rasgroep moeten alle Best of Breeds tegen elkaar lopen in de erering voor de titel Best in Group.

BIS = Best in Show
De tien winnaars van de BOG strijden tegen elkaar in de laatste keuring van de dag. De winnaar mag naar huis met de titel Best in Show.12-3-2020

Naar aanleiding van het corona virus zijn veel evenementen afgelast. Zo ook diverse hondenshows. Kijk altijd op de website van de show zelf of een show nog door gaat. Het kan voorkomen dat de informatie op hondenshow.net achterhaald is door de snelheid van alle ontwikkelingen momenteel.

29-6-2016

De Raad van Beheer heeft hard gewerkt aan de applicatie die het mogelijk maakt de kampioenschapsdiploma’s voor exposanten online beschikbaar te stellen. De FCI bevestigt de Internationale kampioenschapsdiploma’s al geruime tijd op deze wijze.